Meny

Farevarsel for fjelloverganger: Snøbyger og sterk vind

Slik ser det ut på E6 mellom Sørelva og Borkamo i Saltdal kommune i Nordland. Foto: Statens Vegvesen
Vinteren er for alvor i ferd med å gjøre sin entre i deler av Nord-Norge. Over Saltfjellet er det nå sendt ut farevarsel.

«Mandag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold over Saltfjellet på grunn av sterk vind og snøbyger. Bruk dekk som passer forholdene,» melder yr.no.

Farevarselet gjelder fra mandag morgen til nærmere midnatt mandag kveld. Det er kombinasjonen av sterk vind og nedbør som kan skape farlige situasjoner.

– Det er kraftige snøbyger flere steder i Nordland. Man er nødt til å passe på. Særlig på Saltfjellet kan det være krevende kjøreforhold, advarer vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Nord-Norge, Justyna Odziczko, til Avisa Nordland.

Sjekk været der du bor

– Veldig sårbar med sommerdekk

Samtidig er det utstedt varsel om nordvestlig stiv kuling på store deler av Nordlandskysten fra Sandnessjøen til Melbu.

«Vurder å la båten ligge. Ikke dra ut i småbåt,», er oppfordringen fra Meteorologisk Institutt.

Storm-meteorolog Ina Ynnesdal ber publikum være før var dersom de har tenkt seg over fjellet både i Nord- og Sør-Norge de nærmeste dagene. Senest i helgen var det snødekte veier på deler av fjellovergangene i den sørlige delen av landet.

– Man er veldig sårbar med sommerdekk. Skal man over fjellet den nærmeste tiden så bør man være bevisst på hvordan man ferdes, påpeker Ynnesdal overfor TV2.


Populært