Flere fortsatt strømløse i Agder to dager etter ekstremværet Knud

Ekstremværet Knud blåste ned trær og førte til omfattende skader på strømnettet i Agder-fylkene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Ekstremværet Knud blåste ned trær og førte til omfattende skader på strømnettet i Agder-fylkene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 600 Agder Energis kunder er fortsatt uten strøm etter ekstremværet Knud. Målet er å gi alle tilbake strømmen senest i løpet av natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da ekstremværet Knud sto på som verst og veltet trær over høyspentledninger fredag kveld og natt til lørdag, var over 50.000 av Agder Energis kunder uten strøm.

Ved 21-tiden søndag kveld var dette tallet redusert til 605. Verst var det i Lyngdal kommune, der mange fortsatt var strømløse på grunn av flere store feil i høyspentnettet.

Samtidig var om lag 200 montører og andre ansatte i Agder Energi ute og arbeidet intensivt med å forsøke å gi strømmen tilbake til de som har måttet greie seg uten elektrisitet siden fredag kveld.

Les også: Deler av nødnettet oppe igjen i Agder

– Vi har store ressurser ute, og jobber med målsetting om at alle skal få strømmen tilbake i løpet av kvelden og natten, sier Unni Farestveit, direktør for samfunnskontakt i Agder Energi, til NTB klokken 20.30 søndag.

– I tillegg til de omfattende skadene etter ekstremværet Knud, dukker det også opp stadig nye feil. Men vi prioriterer å få tilbake strømforsyningen til de som har vært uten strøm på tredje dagen, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Omfattende skader på strømnettet i Agder etter ekstremværet

Knud førte til omfattende skader på strømnettet, og arbeidet med å reparere dem har vært krevende ettersom skadene har vært spredt over hele Vest- og Aust-Agder.

– Selv når alle har fått tilbake strømmen gjenstår mye opprydningsarbeid. Vi har blant annet fått en del meldinger om folk som ser strømkabler liggende på bakken, sier Farestveit.

– Disse er høyst farlig, og det er viktig å holde avstand og melde fra til oss, understreker hun.