Dette skjedde i natt

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 22. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veltede trær og tusenvis uten strøm i ekstremværet Knud

Med orkan i kastene feide ekstremværet Knud inn over Sør- og Østlandet. Trær knakk som fyrstikker, hustak blåste av gårde, og tusenvis har vært uten strøm.

I 22-tiden hadde endelig uværet begynt å løye i Agder. Turen var da kommet til Rogaland, med sterk storm på Eigerøya og full storm på Obrestad fyr.

Rundt 20.000 uten strøm i Agder – noen blir strømløse til over helgen

Det kan ta lang tid før alle får igjen strømmen som forsvant i uværet i Agder-fylkene, men arbeidet pågår og vinden avtar.

– Det er omfattende skader på strømnettet flere steder, og feilsøkingen fortsetter utover natten. Sikkerheten til montørene kommer i første rekke, og arbeid på strømnettet ute i terrenget når det er uvær og mørkt, er svært risikabelt, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Avstemning om Kavanaugh mandag om ikke Ford stiller

Justiskomiteen i Senatet vil stemme over Brett Kavanaughs plass i høyesterett mandag om ikke kvinnen som beskylder ham for overgrep, stiller uten betingelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for komiteen, senator Chuck Grassley, ga Christine Blasey Ford en frist til fredag kveld klokka 22 lokal tid til å godta å stille opp i en høring mandag uten forhåndsbetingelser.

Trump truer FBI og justisdepartementet

President Donald Trump truer med å sparke flere og slik bli kvitt det han kaller en vedvarende stank i justisdepartementet og FBI.

På et valgkampmøte i Springfield i Missouri nevnte han ikke visejustisminister Rod Rosenstein ved navn, men truslene kom samme dag som flere aviser skrev at Rosenstein hadde snakket om å fjerne Trump som president.

20 eks-agenter dømt i Chile for drap

20 tidligere hemmelige agenter er dømt til tildels lange fengselsstraffer for drap og bortføring av tolv personer under Pinochet-diktaturet i Chile.

De fleste av ofrene var venstreorienterte aktivister som ble kidnappet i Argentina, Paraguay og Bolivia og deretter ført til Chile der de ble torturert og drept. Noen av dem er fortsatt savnet.