Meny

Store mengder vann lekker ut i Oslo sentrum

En sprukket vannledning er trolig årsaken til at vann fosset opp av kummer og avløp på Schous plass i Oslo sentrum lørdag morgen og inn i bygg.

Oslo politidistrikt meldte om lekkasjen på Twitter klokka 4.21 lørdag morgen, da store mengder vann kom opp gjennom kummer på Schous plass.

Et stort område ble sperret av mens etatene forsøkte å få oversikt og kontroll. To timer senere er politiet fremdeles på stedet med brannvesenet og Bymiljøetaten vann og avløp.

– Vann og avløp har nå klart å stanse lekkasjene, men det har lekket ut store mengder vann, og flere kjellere er oversvømt. Vi har ikke full oversikt ennå over hvor mange eiendommer det gjelder, for vi kommer rett og slett ikke til på grunn av alt vannet, sier operasjonsleder Rune Ullsand til NTB.
Blant annet har store mengder vann kommet inn i et garasjeanlegg i Trondheimsveien 2, og det kan ventes skader på bilene.

– Der står vannet helt opp til dørhåndtaket på dørene inn til garasjen, sier Ullsand.

De aller fleste sperringene i veien rundt er fjernet, kun Korsgaten er nå avstengt.

– Det er der vi mistenker at lekkasjen trolig har startet i en sprukket vannledning. Vann- og avløpsetaten har også sagt ifra om at det oppståtte kan medføre at noen beboere i området kan få noe misfarget vann i springen, gult eller brunaktig, men det er ikke farlig, forsikrer Ullsand.

Brannvesenet arbeider med å pumpe ut vann fra de oversvømte kjellerne og byggene.

(©NTB)

Populært