Resett-redaktør avvist av redaktørforeningen

Resett-redaktør Helge Lurås ønsket å bli medlem av Norsk Redaktørforening – men søknaden er avvist av et enstemmig styre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Resett-redaktør Helge Lurås ønsket å bli medlem av Norsk Redaktørforening – men søknaden er avvist av et enstemmig styre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redaktør Helge Lurås i nettstedet Resett får ikke bli medlem av Norsk Redaktørforening, har redaktørforeningens styre bestemt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De står fritt til å velge hvem de vil ha som medlemmer, sier Lurås til Medier24.

I en pressemelding oppgir redaktørforeningen tre grunner til at Lurås fikk avslag på søknaden om å bli medlem: Gjentatte og klare brudd på Vær varsom-plakatens intensjoner, tilbud om formidling av et stort pengebeløp til et ønsket intervjuobjekt og oppfordring til boikott av andre medier.

Les også: Nettstedet Resett har fått 16 nye investorer

– Redaktørforeningens styre er ingen presseetisk domstol, men når et av vilkårene for medlemskap er at man er forpliktet på Vær varsom-plakaten, er det naturlig å se på en søkers praksis med tanke på denne etikkplakatens intensjoner, sier Norsk Redaktørforenings styreleder Harald Stanghelle.

Han legger til at Resett flere ganger både i kommentarfelt og i omtale av dagsaktuelle hendelser har brutt Vær varsom-plakatens forpliktelser om saklighet.

Les også:

Medieprofessor vil ha Resett-redaktør med i Redaktørforeningen