Flere danskebåter stanses av ekstremværet

Color Lines Super Speed 2 skulle ha gått i rute mellom Larvik og Hirtshals fredag kveld, men den turen blir det ikke noe av. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Color Lines Super Speed 2 skulle ha gått i rute mellom Larvik og Hirtshals fredag kveld, men den turen blir det ikke noe av. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet opp mot 10 meter høye bølger i Skagerrak. Dermed innstiller både Color Line og Fjord Line en rekke avganger. DFDS rammes også.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremværet Knud er ventet å skape kaos i trafikken både til lands og til sjøs. Så langt er flere danskebåter innstilt.

Ifølge Color Lines ruteoversikt er avgangen Kristiansand–Hirtshals klokka 16.30 innstilt og avgangen Larvik-Hirtshals klokka 17.30 innstilt. Naturlig nok er også returavgangene fra Hirtshals fredag kveld innstilt.

Fjord Line opplyser til NTB at de har innstilt avgangen fra Langesund til Hirtshals fredag formiddag og kveldsavgangen fra Hirtshals til Stavanger. Ferja som skal dra fra Bergen til Stavanger på formiddagen, og deretter videre til Hirtshals, går som planlagt.

DFDS opplyser at deres avgang fra Oslo til København går til planlagt tid klokka 16.30 fredag, men at skipet forlenger tiden i Oslofjorden, slik at de unngår den verste stormen i høy sjø.

Stena Line går også til avtalt tid fra Oslo klokka 19.30, og seiler mot Frederikshavn med intensjon om å legge til kai. Men avhengig av vindstyrke og vindretning, kan skipet bli nødt til å returnere til Oslo uten å ankomme Danmark. Transportreisende får mulighet til å kansellere.

Folk advares mot å oppholde seg langs kysten i de utsatte områdene. Det er sendt ut ekstremværvarsel for Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold, mens det er gult farevarsel i Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland.