Meny

Oppussingen av Eirik Jensens bad:

– Vi dekket over identiteten hans. Vi kalte ham «Nils Erik»

Slik så badet til Eirik Jensen ut etter at det ble pusset opp. Jensen og Gjermund Cappelen er ikke enige om hvem som tok regninga. Foto: Spesialenheten for politisaker
Gjermund Cappelen fastholder at han betalte for oppussingen av badet til Eirik Jensen. Hasjbaronens fingeravtrykk ble funnet på kvittering.

BORGARTING LAGMANNSRETT (ABC Nyheter): Ifølge Spesialenheten for politisaker var det bærumsmannen Gjermund Cappelen som betalte for oppussingen av badet på gården på Fenstad, som Eirik Jensen kjøpte sammen med sin daværende samboer i 2005.

Fredag forklarte Cappelen at det var flere av hans bekjentskaper, blant annet en nå avdød dansk snekker, som utførte arbeidet på badet. Mannen som angivelig utførte rørleggerarbeidet, var en sentral mann i Cappelens hasjnettverk.

– Visste Eirik hva «rørleggeren» gjorde i din virksomhet?, spurte aktor Guro Glærum Kleppe

– Det visste han hele tiden. Eirik var ikke interessert i at «rørleggeren» skulle vite hvem han var, sa Cappelen.

Les også: Cappelen ville lure Jensen i felle

– Halv-snuskete jobb

«Rørleggeren» skal imidlertid ikke ha visst at han jobbet på Jensen eiendom, og i frykt for at han skulle oppdage det, brukte de ikke politimannens ekte navn, hevdet Cappelen.

Ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi dekket over Eiriks identitet. Jeg tror vi kalte ham «Nils Erik». Det var halv-snuskete å jobbe svart hos en politimann, sa Cappelen.

– Diskuterte du dette med Eirik?, spurte aktor.

– Det må vi ha gjort for at de kunne kalle ham det.

I retten ble det vist frem flere bilder av den danske snekkeren mens han arbeidet med oppussingen av badet. Bildene ble funnet på kameraet til Jensen. Det ble også viste frem et bilde av en lapp fra håndverkeren, som var skrevet til «Nils».

Allerede i første avhør med Spesialenheten i 2014, forklarte Cappelen seg om oppussingen.

Fingeravtrykk på kvittering

Jensen har tidligere forklart seg i detalj om hvordan han fikk tips om den danske snekkeren av Cappelen, men at han ikke fikk tak i ham da han trengte en kvittering for rørleggerarbeidet som var blitt gjort.

Han ba derfor Cappelen skaffe en kvittering. Det skal ha vært viktig for dokumentasjonens del med tanke på et framtidig salg av eiendommen.

Hasjbaronens fingeravtrykk er blitt funnet på en av kvitteringene, som ble signert av en «Frank Olsen», i en boligmappe hjemme hos Jensens ekskone.

– Frank Olsen, hvem er han?, spurte aktor?

– Han finnes ikke, sa Cappelen.

Les også: – Eirik kan ikke ha brukt opp pengene jeg har gitt ham

– Rundt 200.000

Aktor ønsket å vite hvor mye Cappelen angivelig skal ha betalt for oppussingen av badet på gården.

– Jeg tror det var rundt 200.000 kroner, sa han og hevdet betalingen skjedde med kontanter.

Cappelen har tidligere hevdet at han betalte for badet for å gi Jensen en «påskjønnelse for lang og tro tjeneste». Jensen har hele tiden nektet for at Cappelen betalte.

Eirik Jensen under ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Under rettssaken torsdag hevdet bærumsmannen at han også ga den tidligere politimannen to dyre klokker som «takk for samarbeidet» og 150.000 kroner som ble brukt til å kjøpe en bil.

– De gikk løs på fyren

Under utspørringen fredag forklarte Cappelen at han ved en anledning på 90-tallet var rasende på hans ekssamboers nye kjæreste. Kvinnen hevdet at hun hadde vært utsatt for et overgrep.

Da skal Jensen angivelig ha satt Cappelen i kontakt med en straffedømt mann, som politimannen var forlover for i 1997, for å ta vedkommende.

– Jeg var jo irritert på denne fyren da, og trengte en som kunne stramme ham opp.

Cappelen hevder han betalte 30.000 kroner til torpedoen for å få mannen banket opp.

– Det var for å stramme opp fyren. De gikk løs på han og slo ham, sa Cappelen.

Populært