Sjåfør tatt ut av tjeneste etter skrekktur med skolebuss

Flere skolebarn ble skadet da sjåføren av en skolebuss skal ha bråbremset med vilje. Illustrasjonsbilde.
Flere skolebarn ble skadet da sjåføren av en skolebuss skal ha bråbremset med vilje. Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En bussjåfør skal ha fått nok av at skolebarna tok av seg bilbeltet for tidlig, og ønsket å lære dem en lekse. Det fikk alvorlige følger. Sjåføren er nå tatt ut av tjenesten inntil videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skolebarna ved Hornnes barneskole i Sarpsborg fikk en uønsket start på dagen da skolebussen var framme på skolen onsdag morgen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Ett av barna som var om bord i skolebussen, Oliver Olseng (10), fikk en jernstang i munnen og måtte til behandling og sjekk hos både tannlege og lege etter den ubehagelige opplevelsen.

– Tre tenner er løse

– Nå klarer jeg nesten ikke å spise i det hele tatt, for det gjør så vondt. Tre av tennene er løse og jeg har fått et stort sår, forteller tiåringen til TV 2.

En 11-åring, som også var passasjer, fikk panikk og mistet pusten da hun falt bakover og slo hodet.

Foto: Skjermdump fra twitter
Foto: Skjermdump fra twitter

– Jeg synes det var veldig unødvendig gjort av bussjåføre. Han kunne heller ha stoppet bussen og sagt fra, i stedet for å skade oss, mener hun.

— Neseblod, hjernerystelse og gråtende barn

Bussjåføren er nå tatt ut av tjeneste, ifølge regiondirektør for Region Østfold i Nettbuss, Birger Ljunggren. Han beklager hendelsen overfor barn og foreldre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En opplæringskurve som involverer løse tenner, neseblod, hjernerystelse og gråtende barn helt ned i førsteklassealder, det blir jo veldig traumatisk. Det er små kropper, tynne benbygninger, de er skjøre skapninger. Det kunne gått mye verre, sier en av foreldrene, Jonas Olseng, til TV2.

(PS: ABC Nyheter har forsøkt å få en kommentar fra Nettbuss, men har foreløpig ikke fått svar.)