10 prosent færre tvangsutsendelser i år – 444 personer sendt ut av Norge i august

Her på utlendingsinternatet på Trandum blir de som skal tvangsutsendes innkvartert før avreise. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Her på utlendingsinternatet på Trandum blir de som skal tvangsutsendes innkvartert før avreise. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk politi har sendt ut 3.358 utlendinger med tvang i årets åtte første måneder. I august ble 444 personer uttransportert fra Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet tvangsutsendelser i årets første åtte måneder er 10 prosent lavere enn til samme til i fjor, melder Politiets utlendingsenhet (PU).

De som er tvangsutsendt av norsk politi i år tilhører 125 nasjonaliteter og de er tvangsutsendt til 117 land. Landet de utviste blir sendt til er ikke nødvendigvis hjemlandet.

Blant de 3.358 uttransporterte var en drøy tredel 1.194 personer, tilsvarende 36 prosent, personer som var straffet i Norge. Av disse var nesten hver femte eller 18 prosent, fra Polen, 14 prosent var fra Romania og 9 prosent fra Litauen.

Av de 444 uttransporterte personene i august var 366 bort- eller utviste, 34 hadde fått avslag på asyl og 44 kunne sendes til trygt tredjeland eller få asylsøknaden behandlet i et annet europeisk land.

I alt 19 mindreårige ble uttransportert i august. Av disse var det én enslig mindreårig som ble bortvist til trygt tredjeland. De øvrige dro sammen med foresatt eller et nært familiemedlem, opplyser PU.