Meny

Over 10.000 uten strøm under uværet på Vestlandet

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fallende trær og uvær oppgis som årsak til at rundt 10.000 kunder i bergensområdet fremdeles er strømløse natt til torsdag, ifølge kraftselskapet BKK.

En periode var det nærmere 19.000 av BKKs kunder som var registrert uten strøm. For mange av områdene arbeides det med feilsøking, andre steder må arbeid med feilsøking eller retting av feil utsettes av hensyn til sikkerheten til mannskapene fra kraftselskapet. Særlig i Nordhordland var utfordringene store. Ved 2-tiden natt til torsdag var det fremdeles 10.400 strømkunder uten strøm.

– Trær som har lagt seg over strømledninger og ledninger som ligger i bakken kan være strømførende. Hold god avstand, advarer BKK på nettsiden sin.

Også på Sørlandet ble mange husstander strømløse onsdag. Ifølge Agderposten var 3.700 husstander strømløse i 22-tiden, men fire timer senere hadde de fleste fått strømmen tilbake og knapt 90 sto oppført uten strøm på nettsiden til selskapet.

Populært