Kvinne dømt til fengsel for falsk voldtektsanmeldelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel kvinne er dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for falsk anmeldelse av en voldtekt i Sandnes i august 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I to avhør dagen etter den angivelige voldtekten forklarte hun blant annet at hun hadde tatt en drosje sammen med gjerningsmannen fra Stavanger til Sandnes. Kvinnen ga også en beskrivelse av mannen. Etterforskningen avdekket imidlertid at hun hadde tatt drosjen alene, skriver Stavanger Aftenblad.

Etter hvert som etterforskningen skred fram, vokste politiets mistanke om at overgrepet ikke hadde skjedd, og 17. april i år ble saken henlagt. Samtidig ble kvinnen tiltalt for falsk anmeldelse.

Kvinnen endret forklaring allerede i et nytt avhør to dager etter anmeldelsen, og forklarte da hun hadde vært svært beruset og at hun ikke var sikker på om det var snakk om et overgrep eller om den seksuelle omgangen var frivillig. Under rettssaken mot kvinnen i Jæren tingrett i begynnelsen av september, fastholdt kvinnen denne forklaringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En enstemmig tingrett kom til slutt fram til at det kan utelukkes at tiltalte hadde vært utsatt for et overgrep. Denne oppfatningen begrunnes blant annet med tiltaltes omfattende mobilbruk da den anmeldte voldtekten skulle ha funnet sted. Ifølge dommen er det samlede oppholdet i mobilbruken så kort at det anses som usannsynlig – og kun en teoretisk mulighet for – at en voldtekt eller seksuelt overgrep kan ha funnet sted.