Kvinne tiltalt for å ha kastet miniatyrhund i bakken

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 31 år gammel kvinne er tiltalt for å ha kastet hunden sin, en liten pomeranian, gjentatte ganger i bakken i august i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skal ha skjedd på Grünerløkka i Oslo 23. august i år, og kvinnen er tiltalt for forsettlig eller grovt uaktsomt å ha utøvd vold mot den lille hunden. Overtredelse av dyrevelferdslovens paragraf 37 straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år eller begge deler, men regnes overtredelsen som grov, kan man straffes med fengsel i inntil tre år.

Ifølge tiltalen som er tatt ut av Statsadvokatene i Oslo, kastet hun pomeranianen i bakken gjentatte ganger. Kvinnen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av 1 gram amfetamin et par uker tidligere.

Pomeranian er en såkalt miniatyrhund som gjerne veier rundt to kilo, men som kan veie nesten det dobbelte. Det er en spisshund som er kjent for sin fyldige pels som står ut fra kroppen på grunn av rikelig med underull.

Hunderasen er en mindre variant av kleinspitzen som ble avlet fram av britiske oppdrettere på 1800-tallet. Den antas å stamme fra Pommern, og derav kommer navnet, men den er ikke minst blitt kjent og fått sin popularitet gjennom dronning Victoria av England. Ifølge Wikipedia kom pomeranianen til Norge allerede før første verdenskrig.

Saken mot kvinnen kommer opp for Oslo tingrett 7. januar neste år.