Elverum: Fant brev etter funn av død far og sønn

Politiet på stedet der to personer fredag kveld ble funnet døde i en bolig i Elverum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Politiet på stedet der to personer fredag kveld ble funnet døde i en bolig i Elverum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Obduksjonen etter drapene i Elverum fredag viser at den 13 år gamle sønnen og faren i 40-årene døde av skuddskader. Politiet har også funnet et brev i huset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener de har våpenet som ble brukt, og opplyser tirsdag formiddag at dette våpenet er registrert på den døde faren.

– Politiets hovedteori er at det dreier seg om drap og selvdrap, og at det er mannen i 40-årene som har tatt livet av sin 13 år gamle sønn og deretter seg selv.

Politiet har gjort funn av et brev på stedet som underbygger øvrig etterforskning knyttet til dødsfallene, skriver politiet i en pressemelding.

Ukjent dødstidspunkt

Politiet ble varslet om funnet av de døde ved 20.30-tiden fredag kveld. Det var en som sto familien nær, som kontaktet politiet fredag og uttrykte bekymring over ikke å oppnå kontakt med faren.

Hvor lenge de to hadde ligget døde før de ble funnet, er noe av det politiet ikke vet.

– Vi føler vi har god kontroll på hva som er skjedd, men når det gjelder når og hvorfor drapene skjedde, så gjenstår det en del etterforskning, sier politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt til NTB.

– Vedkommende som meldte fra til politiet fredag, hadde ikke vært i kontakt med dem i huset siden dagen før. Vi undersøker nå telefoner og sosiale medier for å komme nærmere det eksakte tidspunktet, sier politiadvokaten.

Bakgrunn: Kriseteamet i Elverum bistår skolen etter at far og sønn (13) ble funnet døde

Navn frigitt

Politiet friga navnet på 13-åringen tirsdag etter å ha orientert guttens pårørende.

Guttens død var imidlertid allment kjent lokalt, og det ble mandag holdt minnestund på Elverum ungdomsskole der gutten gikk i åttende klasse.

Også på Kirkeby barneskole der 13-åringen gikk i fjor, ble det holdt minnemarkering mandag.

Etterforsker videre

Selv om hendelsesforløpet virker klart, vil politiet gjennomføre en grundig etterforskning av hva som er skjedd.

– Etterforskningen pågår fortsatt for fullt for å få kartlagt alle forhold rundt dødsfallene, sier politiadvokat Borg.

Odd Henning Svalheim er oppnevnt som bistandsadvokat for den drepte guttens mor. Advokat Helge Hartz er oppnevnt som bistandsadvokater for de øvrige pårørende.

Bakgrunn: Far og sønn funnet døde i bolig på Elverum

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden