Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot 22 gutter

Rettssaken mot den overgrepstiltalte mannen skal gå for lukkede dører.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Rettssaken mot den overgrepstiltalte mannen skal gå for lukkede dører. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i slutten av 30-årene er tiltalt for voldtekt av en 13-åring og seksuelle overgrep mot 21 andre mindreårige gutter på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden mannen ble pågrepet i mai i fjor, har saken blitt etterforsket av politiet i Drammen, melder NRK.

Statsadvokat Anne Christine Stoltz Wennersten er aktor i saken. Hun forteller at ingen av de 22 guttene selv har anmeldt de angivelige overgrepene. Rettssaken starter i Drammen tingrett tirsdag. De fleste guttene var mellom 14 og 16 år da overgrepene skal ha funnet sted.

Guttene fikk kontakt med mannen på sosiale medier og chatteforum for homofile. Overgrepene skjedde ifølge tiltalen der guttene bodde, i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold, Hedmark og Oppland.

Den yngste var 13 år da mannen skal ha voldtatt ham. Ifølge den nye straffeloven fra 2005, anses den seksuelle omgangen som voldtekt når personen er under 14 år, selv om det ikke har skjedd under tvang eller trusler. Guttene er innkalt til retten for å forklare seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er viktig at saken kommer opp for retten, selv om det oppleves vanskelig og belastende for mange av dem. De er blitt eldre og innser i dag at dette er riktig, sier Vibeke Gjone Bille, bistandsadvokat for noen av guttene.

Aktor har varslet at det kan bli lagt ned påstand om forvaring. Rettssaken skal gå for lukkede dører.