Britisk selskap med i kampen om Sørlandsbanen

NSBs signaturtog da det først ble satt inn på Sørlandsbanen i 2000. Illustrasjonsfoto: Vidar Knai / NTB scanpix
NSBs signaturtog da det først ble satt inn på Sørlandsbanen i 2000. Illustrasjonsfoto: Vidar Knai / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober skal Jernbanedirektoratet tilby kontrakt for å kjøre tog til Sørlandet og Stavanger. I tillegg til statlige NSB og SJ er britiske Go-Ahead finalister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke meldte Dagens Næringsliv at det var Hongkong-baserte MTR som sammen med NSB og SJ kappes om Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Nå får imidlertid Aftenposten bekreftet at britiske Go-Ahead er blant de tre og at MTR er ute.

Sent i august bekreftet Jernbanedirektoratet at det blant flere tilbydere var tre plukket ut til separate forhandlinger om et endelig tilbud i togkonkurransen. Disse tilbudene skal nå snart vært på bordet.

Ifølge Aftenposten er Go-Ahead et privat selskap hjemmehørende i Newcastle i England, største jernbaneaktør i Storbritannia og største bussaktør i London.

Prosjektleder for Go-Aheads bidrag til konkurransen om «Pakke Sør», Cathrine Elgin, sier til avisa at selskapet er påmeldt i konkurransen om flere jernbanepakker i Norge.

– Det har en verdi for oss også med tanke på senere konkurranse at vi kommer ut med at vi er i finaleheatet, sier Elgin.