Tenåring skutt i beinet av politiet etter dobbeltdrap i Trondheim

En mann i slutten av tenårene er siktet for drap etter at to jevnaldrende menn døde av skadene de ble påført på en privat adresse i Prinsens gate i Trondheim sentrum mandag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
En mann i slutten av tenårene er siktet for drap etter at to jevnaldrende menn døde av skadene de ble påført på en privat adresse i Prinsens gate i Trondheim sentrum mandag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To tenåringer døde av skadene de ble påført under en voldshendelse i Trondheim mandag kveld. Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt i beinet under pågripelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første meldingen kom inn til politiet like før klokken 18 mandag. En person ringte da inn og fortalte at en skadd person hadde tatt kontakt utenfor en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum. Da politiet kom til stedet like etter, fant de to tenåringer hardt skadd inne i leiligheten.

– Politiet kom raskt til stedet og fant to alvorlig skadde personer inne i en leilighet. Den ene personen ble erklært død veldig raskt, den andre ble kjørt til St. Olavs hospital, men umiddelbart etterpå fikk vi melding om at han var død, opplyste Anders Sunde Eidem, lederen for felles enhet for etterforskning i Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse sent mandag kveld.

De fire involverte personene er menn i slutten av tenårene og av utenlandsk opprinnelse. Den siste av de tre som ble utsatt for volden, var ved bevissthet etter hendelsen og betegnes som lettere skadd. Enhetsleder Annika Bjørnstrøm ved barne- og familietjenesten i Trondheim kommune sier til VG at alle fire kom til Norge som mindreårige, enslige flyktninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Trondheim kommune disponerer kommunale leiligheter i Prinsens gate. To av våre ungdommer bodde sammen i leilighet der, sier Bjørnstrøm.

Skutt i beinet

Da politipatruljene kom til leiligheten fikk de et navn på den mistenkte gjerningsmannen og rykket raskt ut til sentralstasjonen i Trondheim sentrum, der han ble skutt i beinet før han ble pågrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– På bakgrunn av opplysninger fra vitnet som ringte politiet, lokaliserte vi den mistenkte gjerningsmannen på sentralstasjonen i Trondheim. Han ble pågrepet klokken 18.38, og i forbindelse med pågripelsen ble han skutt i beinet. Han ble brakt til St. Olavs hospital for behandling, og tilstanden betegnes som alvorlig, men stabil, opplyste Eidem.

Politiet brukte store ressurser fra den første meldingen om voldshendelsen ble ringt inn. Både sentralstasjonen og åstedet i Prinsens gate ble sperret, og krimteknikere ble sendt til begge stedene. Politiet har også startet rundspørringer og avhør av eventuelle vitner, i tillegg til at elektroniske spor samles inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktet for drap

Politiet opplyste tidlig at det var utført grov vold mot flere personer. Politiet har imidlertid vært svært tilbakeholdne med informasjon om saken, men operasjonsleder Ebbe Kimo opplyste til Adresseavisen tidligere på kvelden at det ikke var benyttet skytevåpen, men et redskap i voldsutøvelsen.

– Vi kan foreløpig ikke si noe mer om motivet eller bakgrunnen for hendelsen på det nåværende tidspunktet. Vi kan heller ikke si noe konkret om relasjonen mellom de fire. Det vi kan si, er at en person er pågrepet og siktet for drap, sier påtaleansvarlig Eli Nessimo.

– Etter det vi kjenner til, er det fire involverte i hendelsen. Alle er i slutten av tenårene, og alle befant seg sammen på den private adressen. Det er ikke gjort sikker identifikasjon av de involverte, men jeg kan bekrefte at alle fire er av utenlandsk opprinnelse. Vi søker nå etter å danne oss et klart bilde av hendelsen og hendelsesforløpet, sier Nessimo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mindreårig

Ifølge Adressa er minst én av de drepte tenåringene mindreårig. Trondheim kommune opprettet mandag kveld et senter for berørte enslige mindreårige i miljøet han tilhørte.

– Alle ungdommene, rundt 200, vil bli kontaktet i kveld og vi vil etablere et slags pårørendesenter. De har jo ikke pårørende her, og vi kontakter også husvertene til dem som bor i private boliger, sier kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Camilla Trud Nereid.

Spesialenheten for politisaker varsles rutinemessig når politiet avfyrer skudd i tjenesten. Mandag kveld besluttet de å etterforske politiets håndtering av pågripelsen og gikk i gang med avhør.

Leder for Spesialenheten i Midt-Norge, Halvor Hjelm-Hansen, sier til NTB at det er uklart hvor lang tid etterforskningen vil ta.

– Men det vil nok gå noen uker. Det er snakk om både avhør og teknisk etterforskning, sier han.

Politiet har begjært obduksjon av de to drepte tenåringene.