Huskapper-anke opp for retten

Den mye omtalte huskappingen skjedde i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Den mye omtalte huskappingen skjedde i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tingretten ble Arne Vigeland dømt til 120 dagers fengsel for å ha kappet naboens uthus i to på Nesøya i Asker. Tirsdag kommer ankesaken opp for retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mye omtalte huskappingen skjedde i 2014. I første rettsrunde i straffesaken forklarte Vigeland at han mente han hadde rett til å fjerne deler av uthuset fordi det sto på hans tomt.

Vigeland står tiltalt for å ha fått fjernet halvparten av uthuset, et drivhus og et gjerde som tilhørte en nabo. Vigeland fikk også fjernet en nærmere 70 år gammel røysmur, to frukttrær og noen bærbusker som tilhørte en annen nabo, ifølge tiltalen.

Dobbelt straff av aktors påstand

I Asker og Bærum tingrett la aktor ned påstand om 60 dagers fengsel for grovt skadeverk, men retten havnet altså på det dobbelte. Halvparten av straffen ble gjort betinget.

– Dommen er verken er tråd med gjeldende rett eller bevisene i saken. Resultatet er hårreisende, og dommen i sin helhet vil selvfølgelig bli påanket, sa Vigelands forsvarer, Trygve Staff, til Dagens Næringsliv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til fengselsstraffen ble Vigeland dømt til å betale til sammen 510.000 kroner i erstatning til fire naboer. Han måtte også ut med 224.223 kroner til forsikringsselskapet If og 25.000 kroner i sakskostnader, ifølge dommen.

Tapte sivilsaken

Borgarting lagmannsrett skal behandle tiltaltes anke over bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet, samt de sivile erstatningskravene som Vigeland ble dømt til å betale. Det er satt av fire dager til saken.

Vigeland har også ført en sivilsak mot naboene om bruksrett til eiendommen, men den ble til slutt avvist av Høyesterett. Senere har lagmannsretten forkastet begjæringen om gjenopptakelse.