Høyre-topp mener Thorkildsen må tre til side

Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo Eirik Lae Solberg mener det kan virke som Inga Marte Thorkildsen (SV) med sine uttalelser har forsøkt å undergrave troverdigheten til varselet mot henne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo Eirik Lae Solberg mener det kan virke som Inga Marte Thorkildsen (SV) med sine uttalelser har forsøkt å undergrave troverdigheten til varselet mot henne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyres gruppeleder i Oslo bystyre Eirik Lae Solberg mener skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) ikke kan fortsette i rollen mens varselet mot henne behandles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Byrådsleder Raymond Johansen bør be byråd Thorkildsen om å tre til side så lenge varselet mot henne blir behandlet. Etter byrådens opptreden de siste dagene har det blitt nødvendig for at varselet skal kunne behandles på en betryggende måte, sier Solberg til VG.

Thorkildsen har de siste dagene uttalt seg om et svært dårlig samarbeidsforhold til Utdanningsetaten i Oslo, som hun mener viser motvilje mot å rette seg etter viljen til det rødgrønne bystyret. Uttalelsene kommer etter at flere anonyme topper i etaten varslet om en krenkende, skremmende og fiendtlig lederstil hos Thorkildsen.

– I denne varselsaken har den lederen som det er varslet om gått aktivt ut og angrepet etaten det er varslet fra, tilsynelatende for å undergrave troverdigheten til varselet. Det er en oppsiktsvekkende og uprofesjonell håndtering, som kan gå utover det viktige arbeidet i Oslo-skolen, sier han til VG.

Byrådsleder Raymond Johansen har ikke ønsket å kommentere varselet mot sin egen byråd, annet enn at han har tillit til at Thorkildsen løser konflikten på en god måte.