Meny

Avis: Politiagent hadde kontakt med drapstiltalt i Kristiansand i tre år

I desember besluttet politiet å grave opp graven til den tiltalte kvinnens far. Han ble ikke obdusert i 2002, ettersom dødsfallet ble ansett som naturlig. Foto: Erlend Olsbu / Fædrelandsvennen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En hemmelig agent brukte tre år på å infiltrere livet til den 43 år gamle sjubarnsmoren som nå er tiltalt for to drap i Kristiansand, ifølge Fædrelandsvennen.

Under rettssaken i november vil politiagenten trolig forklare seg anonymt, sannsynligvis ved å sitte i en rettssal et annet sted i landet og avgi forklaring over video, opplyser statsadvokat Leif Aleksandersen til avisen.

Politikvinnen skal ha møtt tiltalte fysisk minst 50 ganger, første gang i desember 2014, altså åtte måneder etter at tiltaltes ekskjæreste ble funnet død på First Hotel i Kristiansand.

Sjubarnsmoren er tiltalt for å ha kvalt ekskjæresten, trolig med en pute, etter å ha gitt ham en dødelig mengde tabletter av typen Stilnoct. Påtalemyndigheten mener også at hun tok livet av faren sin i 2002. Kvinnen har sittet varetektsfengslet siden hun ble pågrepet og nekter straffskyld for drapene. Det er ennå uvisst om hun vil forklare seg under rettssaken.

Den siste kontakten mellom 43-åringen og politiagenten var i august i fjor, ifølge Fædrelandsvennen. Noen uker senere ble kvinnen pågrepet. Hennes forsvarer, advokat Olav Sylte, ønsker ikke å kommentere Fædrelandsvennens opplysninger.

Politikvinnen er en av påtalemyndighetens 70 vitner som skal forklare seg under den to måneder lange rettssaken. Det er ukjent hvor mange vitner forsvareren vil føre for retten.

(©NTB)

Populært