Politimann slettet VG-bilder – slipper reaksjoner

Søndag 26. august ble en VG-fotografs bilder slettet av en politimann. Ingen av politifolkene på bildet har noe å gjøre med saken å gjøre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Søndag 26. august ble en VG-fotografs bilder slettet av en politimann. Ingen av politifolkene på bildet har noe å gjøre med saken å gjøre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimannen som tok kameraet til en VG-fotograf og slettet flere bilder etter en ulykke i august, får ingen reprimande i forbindelse med hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken skal i stedet brukes til læring innad i politiet, opplyser pressesjef Unni Grøndahl ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Etter en eliteseriekamp mellom Vålerenga og Brann oppsto en ulykke på Nationaltheatret stasjon, dit VG sendte både journalist og fotograf. På stasjonen opplevde VG-teamet flere av Brann-supporterne som truende, hvorpå de tok kontakt med politiet på stedet. Politimannen de kontaktet, svarte med å ta kameraet fra fotografen og slette flere bilder.

– Denne saken blir brukt til konkret læring og gjennomgåelse av rutiner så dette ikke skal skje igjen, sier Grøndal til Aftenposten.

Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund er fornøyd med at oslopolitiet tar selvkritikk og lærdom av saken.

– De må gjøre alle politifolk klar over de reglene som faktisk gjelder på området. Det viktigste for meg er at dette ikke skjer igjen, sier hun.