Meny

Kraftmegler Einar Aas trolig personlig konkurs

Kraftspekulant Einar Aas, en av Norges aller rikeste menn, har havnet under administrasjon av Nasdaq, verdens nest største aksjemarked og eier av Nasdaq OMX, der kraftderivater omsettes. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kraftspekulant Einar Aas, en av Norges aller rikeste menn, fikk onsdag hele sin portefølje tvangssolgt. Nå slås han trolig personlig konkurs.

Den mediesky 47-åringen skrev i en pressemelding torsdag at han har havnet under administrasjon av Nasdaq-børsen.

– Ja, jeg kan bekrefte innholdet. Det er dessverre tilfellet. Jeg har ut over det ingen kommentarer. Snakk med Nasdaq, sa han i en kommentar til Agderposten senere på ettermiddagen.

Amerikanske Nasdaq er verdens nest største aksjemarked og eier Nasdaq OMX, der kraftderivater omsettes. I pressemeldingen skriver Aas at det mandag var ekstraordinære prisendringer i det nordiske og tyske kraftmarkedet, og at han har hatt for stor posisjon i forhold til likviditeten i markedet.

– I løpet av mandagen ble de siste 350 millionene av mine frie likvide midler overført. Dette var ikke tilstrekkelig til å dekke tapet, og tirsdag ble jeg derfor satt under administrasjon av Nasdaq-børsen. Onsdag kveld ble hele min portefølje tvangssolgt av Nasdaq, dette medførte et svært stort personlig tap. Følgen av dette er akkord eller personlig konkurs», skriver han.

Aas hadde i 2016 Norges største skattbare inntekt på drøyt 832 millioner kroner. Nettformuen er ifølge skattelistene på 2,2 milliarder kroner.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært