Meny

Dagsavisen: Oslos skolesjef tapte maktkamp før varselet

Oslo 20180913. Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) under en høring torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skoledirektør Astrid Søgnen fikk i forrige uke vite at hun ikke får fortsette i jobben, ifølge Dagsavisen. Dagen etter kom varselet mot Inga Marte Thorkildsen.

Flere medier har de siste dagene skrevet om samarbeidsproblemene mellom skolebyråd Thorkildsen (SV) og Oslos skoledirektør.

Ifølge Dagsavisen ble problemene etter hvert så store at Søgnen på torsdag i forrige uke fikk beskjed om at hun ikke får fortsette som øverste sjef for osloskolen når hun fyller 67 år i november i år.

Dagen etter ba Søgnen om et møte med byrådsleder Raymond Johansen (Ap), ifølge avisen. Der skal Søgnen ha bedt byrådslederen omgjøre Thorkildsens beslutning.

Les også: Rå maktkamp i Oslo-skolen: Søgnen trolig allerede på vei ut

– Ikke grundig nok behandling av varselet mot Søgnen

Anonyme varslere

Dagsavisen skriver at Johansen fastholdt sin tillit til byråden og hennes avgjørelser. Samme kveld ble varselet fra flere anonyme personer i etatens ledergruppe sendt til kommunens anonyme varslingsmottak.

Videre skriver Dagsavisen at varselet ble behandlet mandag morgen i den anonyme varslingstjenesten, som av sikkerhetshensyn er plassert utenfor kommunens administrasjon.

Les også: – Det var viktig for meg å få fram fakta

Professor refser Søgnens opptreden: – Uforsvarlig saksbehandling

Søgnen taus

Da varselet nådde det kommunale varslingsmottaket på Rådhuset tirsdag, ble saken avslørt i Aftenposten.

Søgnen har ikke ønsket å kommentere Dagsavisens opplysninger.

Raymond Johansen skriver i en SMS til avisen at han er kjent med at det er «utfordringer i styringsdialogen», og at han har tillit til at Thorkildsen løser utfordringene på en god måte.

Les også: Rødt-politiker: – Utdanningsdirektør brøt taushetsplikten i personalsak mot Simon Malkenes

KRITISKE SPØRSMÅL: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen, hovedverneombud Einar Osnes og direktør for Utdanningsetaten, Astrid Søgnen, måtte svare på mange spørsmål under en åpen høring om ytringsfrihet i Osloskole tidligere i år. Foto: Dagsavisen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært