Amper stemning i retten: – Dette er oppspinn og uetisk

Advokat John Christian Elden (t.v.), og fra aktoratet Lars Erik Alfheim , under ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett.
Advokat John Christian Elden (t.v.), og fra aktoratet Lars Erik Alfheim , under ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

John Christian Elden mener aktor legger ord i munnen på Gjermund Cappelen, når hasjbaronen ikke husker møter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

BORGARTING LAGMANNSRETT (ABC Nyheter): Advokat John Christian Elden, som forsvarer tiltalte Eirik Jensen, brøt inn under torsdagens utspørring av narkotiltalte Gjermund Cappelen.

Han mener at statsadvokat Lars Erik Alfheim legger ord i munnen på Cappelen når han selv ikke husker konkrete møter med Jensen.

Elden protesterer spesielt på at Alfheim legger til grunn at det fant sted et møte mellom Cappelen og Jensen på Ekebergsletta 8. oktober 2012.

– Poenget er at Cappelen fortelles at da var det sånn, selv om han ikke husker, sa Elden i sin argumentasjon.

Les også: – Det var sånn vi holdt på, være frekkere enn frekkest og lure og bedra

– Oppspinn fra din side, Elden

Verken lagdommer Kristel Heyerdahl eller aktor Alfheim forstår hvorfor Elden protesterer. Advokat Sidsel Katralen, som også forsvarer Jensen, bekrefter at møtet på Ekeberg fant sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Lagdommer Kristel Heyerdahl i Oslo Tingrett ved ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Lagdommer Kristel Heyerdahl i Oslo Tingrett ved ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Elden mener Alfheim konkluderer ut fra omfattende tidslinjer gjennom flere år, som er et viktig dokument aktørene bruker i retten, og at Cappelen bruker den som en fasit i sin forklaring.

– Dette er oppspinn fra din side Elden, og jeg finner meg ikke i det. Dette er en uetisk måte å opptre på i retten, sa Alfheim.

– Så det er uetisk å be om at loven følges? Det er eksaminasjonsmetoden jeg reagerer på, spurte Elden.

Les også: Jensen i SMS til Cappelen: «Har du opplevd noen forventede mirakler ennå?»

– Vet vi har hatt møte

Cappelen avviser at han bruker tidslinjen som en fasit.

– Jeg vet at vi har hatt et møte, selv om jeg ikke husker når det skjedde. Det er det samme som at man går i butikken en gang i uka, men ikke husker hva du kjøpte året tidligere, forklarte Cappelen.

Lagdommer Heyerdahl avbrøt Elden og forklarte at hjelpedokumentene har vært kjent lenge.

– Det har ikke vært innsigelser for hva som står på dem. Da har jeg i lyset av det vanskelig å forstå innvendingen, sa Heyerdahl.

Se video: Dette er saken mot Jensen og Cappelen