Meny

Aftenposten: EU-ambassadør blir Paris-ambassadør

Oda Sletnes, her avbildet i 2011, er ifølge Aftenposten ny ambassadør i Paris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Norges EU-ambassadør Oda Sletnes flytter og blir Paris-ambassadør, ifølge Aftenposten. Samtidig kan jobben som Washington-ambassadør bli utlyst på nytt.

Sletnes har hatt jobben som EU-ambassadør i to perioder og har i tillegg vært president i EFTAs overvåkingsorgan for EØS-avtalen. Nå blir hun Rolf Einar Fifes etterfølger som ambassadør i Paris, ifølge Aftenposten.

Samme avis skriver at Fife og Sletnes fort kan finne på å bytte plass, slik at Fife tar over jobben som EU-ambassadør. Samme mann har søkt på den ubesatte jobben som ambassadør i Washington, som er ubesatt etter at Kåre Aas nå er ferdig med sitt åremål på fire år.

Etter det Aftenposten kjenner til, ligger det likevel an til at Washington-jobben utlyses på nytt med tiltredelse senere i år, fordi Utenriksdepartementet ikke har klart å finne en etterfølger.

For øvrig ble nåværende London-ambassadør Mona Juul nylig utnevnt til FN-ambassadør, mens Rune Resaland var eneste søker og ny ambassadør i Moskva.

(©NTB)

Populært