Parti mot bompenger vokser på måling i Rogaland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lille partiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» ligger an til å få to representanter i Sandnes og én på fylkestinget i Rogaland, viser en fersk måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målingen, som er utført av Respons Analyse på vegne av VG og Stavanger Aftenblad, gir det relativt ukjente partiet 3,1 prosent oppslutning i Rogaland.

Dermed er partiet også større enn Venstre, MDG og Rødt i samme fylke, der motstanden mot nye bomstasjoner har vært voldsom den siste tiden.

– De har nok en oppblomstring på grunn av den pågående aksjonen. Om det holder seg, er jo vanskelig å si, sier seniorkonsulent Idar Eidset ved Respons Analyse til VG.

Lokalvalget 2019 blir første gang Folkeaksjonen nei til mer bompenger stiller til valg til Fylkestinget og i Sandnes, selv om de verken har liste eller et partiprogram på plass. Partiet har allerede tre representanter i bystyret i Stavanger, men mister to av dem på den ferske målingen.

Partibarometeret gir en svak oppgang fra forrige måling for Arbeiderpartiet, som får en oppslutning på 27,8 prosent. Høyre er størst med sine 28,8 prosent.

For øvrig får Frp 18,8 prosent, Senterpartiet 8,2 prosent, KrF 6,3 prosent, SV 3,3 prosent, Venstre 2,8 prosent, Rødt 1,7 prosent og MDG 1 prosent. Beregningen er basert på 617 intervju i Rogaland mellom 28. august og 3. september.