Politiet vurdere å sette inn ubåt i søk etter savnet seiler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem dager etter at en franskmann i 50-årene falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden i Hordaland vet politiet fortsatt ikke hvor savnede kan være.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste uke kan mannskaper fra Askøy brann og redning bli satt inn i nye strandsøk og ifølge politiet vil også en miniubåt mest sannsynlig bli tatt i bruk, skriver Bergens Tidende.

Ubåten bli satt ved Bukkholmflua, en grunne vest for Bukkholmen, hvor mannen falt over bord.

– Der regner vi det nå som mest hensiktsmessig å lete, basert på alle opplysningene vi foreløpig sitter på, sier lensmann Torgils Lutro til avisen, men understreker at ingenting kan utelukkes.

– Vi aner ikke hvor han kan være. Den ene teorien kan ikke automatisk sies å være bedre enn den andre. Vind og vær har snudd flere ganger siden søndag. Strømmer varierer med dybden. Vi vet rett og slett ikke hvordan han har blitt påvirket av alle faktorene som kan spille inn, sier lensmannen.

Antatt omkommet

Mannen, som er antatt omkommet, falt i sjøen etter at han trolig ble truffet av en bom i forbindelse med låring av seil, og det ble iverksatt omfattende søke like etter klokken 15.30 søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen hadde ikke redningsvest på seg, men hans norske samboer kastet en redningsbøye etter mannen. Kvinnen visste ikke hvordan hun skulle stoppe båten, og det var mannskaper fra redningsskøyta som bordet båten og stoppet seilasen etter at båten var lokalisert i nærheten av Anglavika på Litlesotra.

Politiet fant søndag et par sko som etter alt å dømme tilhører den savnede mannen. Redningsbøyen som hans samboer kastet etter ham er også funnet i det samme området.

Får midler til ytterligere søk

Når en redningsaksjon blir avblåst, kan politiet søke om penger til videre innsats. Lutro opplyser til BT at de har søkt om flere midler, og at de i første omgang får inntil 150.000 kroner. Pengene vil blant annet gå til å betale brannvesenet for strandsøk og til leie av miniubåt.

Torsdag var fem fridykkere ifølge avisen i sving mellom Askøy og Sotra. Søkeleder Richard Træet opplyser at de gikk maksimalt ned til sju meter. Det var ikke forhold til å dykke ved Bukkholmflua.