Frp kraftig fram på ny måling

Frp og nestleder Sylvi Listhaug går kraftig fram på Klassekampen og Nationens septembermåling. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Frp og nestleder Sylvi Listhaug går kraftig fram på Klassekampen og Nationens septembermåling. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frp går fram med 4,7 prosentpoeng på Klassekampen og Nationens partimåling for september. Med det har regjeringspartiene flertall sammen med KrF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp får en oppslutning på 17,6 prosent på målingen som er utført av Norfakta på oppdrag fra Klassekampen og Nationen.

Målingen er gjennomført 4. og 5. september, som er samme dag og dagen etter Sylvi Listhaug ble valgt som første nestleder i Frp. Listhaug mener likevel ikke at hun alene skal ha æren for oppslutningsøkningen.

– Nei, jeg tror det rett og slett handler om at vi har begynt å snakke om politikk igjen. Det siste året, særlig halvåret, har det vært lite politisk diskusjon i Norge. Jeg håper også mediene begynner å konsentrere seg om de politiske sakene, for folk flest er nå lei pratet om alt mulig annet, sier Listhaug til Klassekampen.

Arbeiderpartiet har den største nedgangen sammenlignet med augustmålingen og går ned med 3,2 prosentpoeng til 24,6 prosent.

Resultatet for de øvrige partiene er som følger: H 24,1 (-0,5), KrF 4,0 (-0,8), V 5,1 (-0,9) Sp 11,1 (-1,2), SV 7,0 (+1,2), MDG 2,1 (-0,3), Rødt 4,6 (+0,9).

1000 personer er spurt i målingen. Feilmarginen for utvalget er inntil 3,1 prosent.