Bedriftsleder dømt til fengsel i korrupsjonssak

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En tidligere daglig leder i fiskefôrprodusenten Ewos er dømt til fire års fengsel for fem tilfeller av grov korrupsjon og økonomisk utroskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 63-årige gamle tidligere daglige lederen mottok ifølge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett vel 2,5 millioner kroner fra ulike leverandører i perioden 2003–2015.

I dommen heter det at mannen «systematisk og planmessig har utnyttet sin posisjon som en sentral medarbeider» til å «skaffe seg store private fordeler fra Ewos sine leverandører og kontraktsparter» over mange år. Retten viser til at allmennpreventive hensyn tilsier et strengt straffenivå i slike saker, opplyser Økokrim.

Også to andre menn er dømt i saken. En 56-åring og en 58-åring mottok ifølge dommen henholdsvis vel 1,5 millioner kroner og vel 850.000 kroner.

56-åringen er domfelt for to tilfeller av grov korrupsjon, grov økonomisk utroskap og grov selvvask – hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger. Han frifinnes for ett tilfelle av grov korrupsjon. Mannen er dømt til fengsel i tre og et halvt år og får inndratt utbytte med 75.000 euro. 58-åringen er dømt til fengsel i to år for to tilfeller av grov korrupsjon.

Dommen falt 31. august og er ennå ikke rettskraftig. Tidligere er en person dømt til fengsel i elleve måneder for grov korrupsjon i samme sakskompleks.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden