Drammenbanen stengt etter ras – tusenvis rammet

Toget mellom Drammen og Asker er innstilt onsdag ettermiddag/kveld på grunn av utgliding av masser i forbindelse med byggearbeider. Det er uklart når togtrafikken åpner igjen.
Toget mellom Drammen og Asker er innstilt onsdag ettermiddag/kveld på grunn av utgliding av masser i forbindelse med byggearbeider. Det er uklart når togtrafikken åpner igjen. Foto: Bane Nor / NTB scanpix

Tusenvis av togpassasjerer er rammet etter at masser har glidd ut under sporet ved Drammen stasjon. Alle avganger til og fra Asker er innstilt på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bane Nor melder på Twitter klokka 22 at utbedring av sporene ved Drammen stasjon vil pågå hele torsdag. NSB setter opp busser mellom Asker og Drammen for passasjerer med lokaltog, mens de som skal reise med regiontog kan ta buss fra Oslo.

Det var i forbindelse med byggingen av et hotell ved siden av stasjonen onsdag at uhellet skjedde.

– Det har pågått arbeid med å presse et rør under sporet. De som holdt på med det slo alarm og fikk stengt banen, opplyser pressevakt Olav Nordli i Bane Nor til NTB.

– Jeg tror banen ble stengt umiddelbart når noe var i ferd med å skje. Jeg tror ikke det har vært noen overhengende fare for trafikken, sier han videre.

Uviss varighet

Det er Skanska som utfører byggarbeidene på vegne av Bane Nor Eiendom. Ansatte i de to selskapene vurderte onsdag kveld forholdene sammen med en geolog. Deretter besluttet de at utbedring av sporene vil pågå hele torsdag og at varigheten er uviss.

Nordli sier togene vil være innstilt i hvert fall til utpå dagen torsdag og tør ikke svare på når trafikken kommer i gang igjen.

Støvsuger markedet

NSB jobbet onsdag kveld med å skaffe busser, men pressesjef Åge-Christoffer Lundby sier det er krevende.

– Det er enorme mengder med alternativ transport vi trenger. Vi har fått på plass en god del, men vi har ikke full dekning. Vi støvsuger markedet, sier han til NTB.

Han kan heller ikke love at de har nok busser når morgenrushet setter inn torsdag. Han foreslår at de som har mulighet, velger hjemmekontor. Resten bør beregne god tid for å komme seg på jobb torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden