Aleris-ansatte i Midt-Norge forbereder søksmål mot arbeidsgiveren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere og nåværende ansatte i Aleris Ungplan i Midt-Norge jobber nå for å organisere nytt søksmål mot omsorgsgiganten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Inkludert dem som fortsatt jobber i Aleris, er vi nå oppimot tolv stykker som ønsker å gå til søksmål, sier Roger Berg, tidligere ansatt i Aleris Ungplan Midt-Norge til Klassekampen. Saksøkerne mener de til sammen har krav på flere millioner av kroner i ubetalt overtid, pensjon og ulovlig pålagte utlegg.

– For oss er det uhyre interessant at vi ser at Aleris driver den samme utnyttingen av omsorgsarbeidere andre steder. Det ser ut til å være et nasjonalt problem, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

Fra før har 26 konsulenter som har jobbet for Aleris Ungplan på Østlandet gått til gruppesøksmål mot selskapet, med hjelp fra Fagforbundet som også har anmeldt Aleris Ungplan & Boi AS til Økokrim.

Konsulentene mener de har blitt snytt for store summer ved å leies inn som enkeltpersonforetak når de i realiteten var fast ansatte.

Det avviser Aleris Omsorg, som sier de ikke utnytter konsulenter.

– Alle står fritt til å mene hva de vil, men våre undersøkelser viser altså at over 90 prosent av medarbeiderne i Aleris Ungplan & Boi AS, fast ansatte og konsulenter, er fornøyd, sier administrerende direktør Erik Sandøy til avisa.