Politiet: Janne Jemtland døde trolig av drukning

Se video: Dette er Jemtland-saken.

Den endelige obduksjonsrapporten etter drapet på Janne Jemtland konkluderer med at hun mest trolig døde av drukning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jemtland var også påført en dødelig skuddskade da hun ble funnet i Glomma i Våler kommune 13. januar i år. Det var kvinnens 47 år gamle ektemann som påviste stedet hvor kvinnen ble funnet.

Politiet har under hele etterforskningen vært tilbakeholdne med å opplyse om dødsårsaken, men vist til den endelige obduksjonsrapporten. Den konkluderer altså med at den 36 år gamle kvinnen antakelig døde som følge av drukning og ikke av skuddet som traff henne, går det fram av en pressemelding fra Politiet i Innlandet tirsdag.

Den drapssiktede ektemannen har knyttet seg tidlig til «situasjonen» i avhørene med politiet, og forklarte at skuddet som drepte Jemtland, gikk av ved et uhell.

Mobiltelefon fortsatt borte

– Påtalemyndigheten kan ikke gå nærmere inn på obduksjonsrapporten eller andre bevis i saken nå da dette vil være å anse som forhåndsprosedyre. Dette gjelder også detaljer rundt våpenet som ble funnet 8. mai og politiets undersøkelser av dette. Mobiltelefonen til Janne Jemtland er fortsatt ikke funnet, skriver politiet.

Tobarnsmoren forsvant etter en fest i Brumunddal 29. desember i fjor. Ektemannen ble pågrepet og siktet for drap 12. januar etter at politiet hadde funnet tekniske spor på parets eiendom. Dagen etter påviste han stedet i Glomma hvor den døde kvinnen ble funnet.

Ektemannen pekte også ut et skogsområde i Vangsåsen øst i Brumunddal hvor han kastet fra seg pistolen. Politiet forsøkte å finne våpenet ved flere anledninger i vinter, men store snømengder i leteområdet gjorde letingen vanskelig. Først etter at snøen smeltet ble pistolen funnet.

Rettssak i november

Politiet har avsluttet etterforskningen og sendt den over til statsadvokaten i Hedmark og Oppland for påtaleavgjørelse. Det er statsadvokat Iris Storås som skal ta stilling til politiets etterforskning og innstilling.

Saken er forhåndsberammet i Hedmarken tingrett til 12. november. Det er satt av tre uker til behandlingen.

Aktuelt: Spesialenheten har gransket politiet i Jemtland-saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden