Strand- og dykkersøk etter mann som falt fra seilbåt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det pågår fortsatt søk i området der en franskmann i 50-årene er savnet etter at han falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden i Hordaland søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjøsøket etter den savnede mannen ble avsluttet ved midnatt søndag kveld, mens strandsøket ble trappet ned før det ble startet opp igjen mandag formiddag. Letingen vil fortsette utover kvelden fram til det blir mørkt.

– Det pågår nå et strandsøk i området, i tilfelle mannen har kommet seg på land. Det pågår også søk med dykkere i området, opplyste Hovedredningssentralen for Sør-Norge mandag formiddag.

Politiet opplyser at mannen er antatt omkommet.

Operasjonsleder Lars Geitle i Hordaland politidistrikt sier til Bergens Tidende at mannen ikke hadde redningsvest på seg, men at hans norske samboer kastet en redningsbøye etter mannen. Kvinnen visste ikke hvordan hun skulle stoppe båten, og det var mannskaper fra redningsskøyta som bordet båten og stoppet seilasen etter at båten var lokalisert i nærheten av Anglavika på Litlesotra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen falt i sjøen etter at han trolig ble truffet av en bom i forbindelse med låring av seil, opplyste Vest politidistrikt søndag kveld. Det omfattende søket til sjøs ble satt i verk like etter klokken 15.30.

Politiet fant søndag et par sko som etter alt å dømme tilhører den savnede mannen. Skoene ble funnet på en holme i Hjeltefjorden, mellom Askøy og Litlesotra. Redningsbøyen som hans samboer kastet etter ham er også funnet i det samme området.

Både redningsskøyter, redningshunder, luftambulanse, redningshelikopter, en brannbåt, Kystvakten og Røde Kors har deltatt i søket. Også åtte båter fra Ran Seilforening, der den savnede mannen var medlem, deltar i søket.

Mannens familie i Frankrike er varslet.