Kragerø-ordføreren om ulykken: – Det preger alle

To begravelsesbiler på vei opp til stedet der en bil kjørte i fjellveggen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
To begravelsesbiler på vei opp til stedet der en bil kjørte i fjellveggen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire av de fem som omkom i trafikkulykken ved Rjukan søndag, kom fra Kragerø, og hele byen er preget. Mandag holdes kirken åpen, og det flagges på halv stang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordfører Jone Blikra (Ap) sier han ikke kan huske at byen er blitt rammet av en så alvorlig ulykke i alle de årene han har bodd der.

– Det er klart at når det er fire personer som samtidig brått blir revet bort i en sånn ulykke, så preger det byen. Kragerø er en liten kommune og en liten by. Jeg kan ikke huske i de årene jeg har bodd her, at vi har hatt en tilsvarende ulykke hvor så mange brått har blitt revet bort samtidig. Det preger alle, sier Blikra.

Åpen kirke

Han forteller at det aller viktigste mandag, er å følge opp familiene og pårørende med kommunens kriseteam.

– Vi flagger også på halv stang foran rådhuset, og så har jeg bedt om at kirken holdes åpen i løpet av dagen. I tillegg er vi i ferd med å rigge til en kondolanseprotokoll på rådhuset, sier ordføreren til NTB.

Kommunen opplyser at Kragerø kirke holder åpent fra klokken 14 til 18 for alle som har behov for en stille stund og for å minnes de som har gått bort. Dersom det er behov, vil kirken holde åpent lenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også ansatte i kommunen tilbys hjelp dersom de har behov for det.

– Vi har selvfølgelig så små forhold her at jeg har gitt beskjed til arbeidskolleger om at i den grad det er behov for mer hjelp, så skal de få det. Alle kjenner alle, og dette påvirker hele kommunen. Jeg kjente selv flere personlig, sier Blikra.

Reaksjon: Statens vegvesen: Rapport klar mandag ettermiddag

Frigir navn

Politiet opplyser mandag formiddag at de jobber med å få varslet alle pårørende. Deretter vil politiet frigi navnene på de fem som døde i ulykken.

– Det er ikke tvil om at hele lokalsamfunnet vet hvem som omkom i ulykken, sier Blikra.

Det var tre kvinner og to menn som omkom da bilen de satt i, kjørte av fylkesvei 651 og inn i en fjellvegg. Alle de omkomne er i 50- og 60-årene, ifølge politiet. Fire av dem bodde i Kragerø og én i Skien.

Bakgrunn: Fem omkom i trafikkulykke på Rjukan