Ingen pågrepet etter bilbranner på Godlia i Oslo

Alle nødetater ble sendt til Godlia i Oslo da fire biler ble satt i brann med fare for spredning til bygninger. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Alle nødetater ble sendt til Godlia i Oslo da fire biler ble satt i brann med fare for spredning til bygninger. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire biler ble påtent i samme gate i et boligområde på Godlia i Oslo natt til søndag. Politiet har fortsatt ingen teori om hvem som står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtlige bilbranner skjedde i Stordamveien på Godlia. Bilene er totalskadd, og det var fare for at ilden skulle spre seg til flere hus.

Den første meldingen om brannene kom inn til politiet klokken 2.48 natt til søndag. Et halvt døgn senere er fortsatt ingen pågrepet i saken. Politiet har heller ingen teorier om hvem som kan ha tent på, og få vitneobservasjoner å gå ut ifra.

– Saken vil bli etterforsket, men vi har ingen konkrete mistenkte så langt, sier jourhavende jurist Kristine Torp Johansen i Oslo politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Påtent

Politiet føler seg sikre på at bilene ble påtent, ettersom så mange biler begynte å brenne samtidig. Like etter hendelsen søkte politiet etter gjerningsmenn i området med helikopter og mange enheter, uten resultat.

To av bilene sto i private oppkjørsler og svært nær boliger da de tok fyr. Totalt var det fire biler som brant på tre forskjellige steder i området, og slukningsarbeidet tok halvannen time.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi evakuerte ingen, men det var mye røykutvikling, så beboere ble bedt om å holde vinduer lukket. Fra den ene bilbrannen ble det spredning til en garasje, fra en annen spredte det seg til en hekk, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll over ilden, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB natt til søndag.

Han sa også at det ble hørt en rekke høye smell i området, som skal ha vært lyden av dekk og bilruter som sprakk på grunn av den kraftige varmeutviklingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Fire påsatte bilbranner på Godlia i Oslo

– Merkelig

De utbrente bilene ble søndag ettermiddag tauet bort fra stedet for videre undersøkelser. Noen få brente bildeler ligger igjen der kjøretøyene sto.

I den videre etterforskningen vil politiet se nærmere på hvordan de ble påtent. Hva som var motivet står også sentralt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere i nabolaget sier de er overrasket over at noe slikt kunne skje på nettopp Godlia.

– Dette oppleves som veldig rart. Det er et stille og rolig nabolag, og dette er ikke et belastet område. Det er heller ingen gjennomgangstrafikk verken på dag- eller nattetid, sier beboer Frode Georgsen til NRK.

– Det tyder på at bilene ble tilfeldig valgt, tror Torp Johansen.