Næringsministeren: – Telenor-uro ikke en sak for departementet

Næringsminister Torbjørn Røe mener det ikke er departementets jobb å ta tak i uroen i Telenor, som staten eier 54 prosent av. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Næringsminister Torbjørn Røe mener det ikke er departementets jobb å ta tak i uroen i Telenor, som staten eier 54 prosent av. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen mener den interne uroen i Telenor ikke er en sak for departementet, men for styret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier han til Dagens Næringsliv etter at det torsdag ble kjent at styreleder i Telenor, Gunn Wærstad, har gitt en orientering til Næringsdepartementet om uroen i selskapet.

– Dette er ikke en eiersak, men en sak for styret. Min jobb er å forvalte eierskapet, ikke være en løpende kommentator for den daglige driften, sier Isaksen til avisa.

Staten ved Næringsdepartementet er største eier i Telenor med 54 prosent.

I vår og sommer forsøkte Telenor-sjef Sigve Brekke å bytte ut Berit Svendsen som sjef for Telenor Skandinavia, og tilbød henne alternative jobber, ifølge NRKs kilder. En av dem skal ha vært å lede datterselskapet dtac i Thailand, noe som ville innebære at hun ikke lenger ville være en del av konsernledelsen.

Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.