Meny tilbakekaller hvitløksmajones etter bakteriefunn

Det er påvist listeriabakterier i en hvitløksmajonesvare hos Meny. Butikkjeden har valgt å tilbakekalle hele partiet med samme holdbarhetsdato.
Det er påvist listeriabakterier i en hvitløksmajonesvare hos Meny. Butikkjeden har valgt å tilbakekalle hele partiet med samme holdbarhetsdato. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Butikkjeden Meny har valgt å tilbake et parti Vegan Aioli etter at det er påvist listeriabakterier i en av varene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som følge av dette tilbakekalles hele partiet med samme holdbarhetsdato, som er 19. oktober. Forbrukere bes om å kaste produktet dersom det er merket med denne datoen. Det er også mulig å returnere varen til butikken der den er kjøpt for å få pengene tilbake.

Det dreier seg om Vegan Aioli 250 gram, levert av Matbørsen for Meny. Hvitløksmajonesen er allerede fjernet fra butikkene, opplyser kjeden i en pressemelding.

Listeria finnes mange steder i naturen, og risikoen for å få den i matvarer er derfor relativt stor. De fleste får i seg bakterien ofte, uten å bli syke av den. Men for personer med nedsatt immunforsvar, deriblant gravide, eldre og barn, kan listeria føre til alvorlig sykdom.

Aktuelt: Listeria-smitte i europeiske grønnsaker har krevd ni ofre