Presidentskapet på Stortinget må finne ny NIM-direktør

Petter Wille fratrer sin stilling som direktør for Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter (NIM), et av Stortingets underliggende organer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tar Petter Willes fratredelse til etterretning, og ønsker å anerkjenne og takke Wille for den jobben han har gjort som den første direktøren for Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Hun og resten av presidentskapet vil nå starte prosessen med å finne en ny direktør. Direktøren for den nasjonale institusjonen skal oppnevnes av Stortinget etter ekstern kunngjøring og innstilling fra Stortingets presidentskap.

Presidentskapet vil midlertidig konstituere en direktør inntil ny permanent direktør er på plass.

Wille har siden høsten 2015 vært direktør i organet. Han sier at han ønsker å konsentrere seg mer om faglige spørsmål framover.

– I løpet av de siste årene har jeg hatt gleden av å være med å etablere og bygge opp NIM. Det har vært et svært givende arbeid. Etter flere år med institusjonsbygging er NIM nå et velfungerende kontrollorgan for menneskerettigheter i Norge, og det var også det som var Stortingets bestilling til meg, sier Wille.

Personvernpolicy