Dette er regjeringens nye statsråder

Oslo 20180831. Statsminister Erna Solberg (H) og nyutnevnte Kjell-Børge Freiberg, Olje- og energiminister, Bård Hoksrud, Landbruksminister og Jon Georg Dale, Samferdselsminister på Slottsplassen etter statsråd på slottet fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20180831. Statsminister Erna Solberg (H) og nyutnevnte Kjell-Børge Freiberg, Olje- og energiminister, Bård Hoksrud, Landbruksminister og Jon Georg Dale, Samferdselsminister på Slottsplassen etter statsråd på slottet fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) viste fram sine nye statsråder på Slottsplassen fredag formiddag: Jon Georg Dale, Bård Hoksrud og Kjell-Børge Freiberg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tre ministerne – samtlige fra Fremskrittspartiet – ble presentert foran slottet etter at det fredag ble holdt statsråd.

- Det er en glede å ønske to nye medlemmer velkommen i regjeringen, og resikulere én, sa statsministeren da hun kom ut i formiddagssola med sine nye menn.

Som ventet flytter Jon Georg Dale fra Landbruks- og matdepartementet til Samferdselsdepartementet. Han blir erstattet av Bård Hoksrud, som har hatt flere framstående roller for Frp, men som ikke har statsrådserfaring.

Les også: – Søviknes-avgang planlagt lenge

Gjenopptakelse av Søviknes-saken på Riksadvokatens bord

Ba om avløsning

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har bedt om å få gå av for å følge kona til USA, hvor hun har fått seg jobb som barnelege, og blir derfor erstattet av Dale.

Stortingsrepresentant Kjell-Børge Freiberg rykker på sin side inn i Olje- og energidepartementet for å erstatte Terje Søviknes, som ventelig vil flytte hjem i Hordaland for å styrke Fremskrittspartiet i den kommende lokalvalgkampen.

Les også: Søviknes og Solvik-Olsen går av

Miljøbevegelsen: Søviknes uten troverdighet

Solberg sier «på gjensyn» til Solvik-Olsen

Statsminister Erna Solberg (H) understreket at hun ikke ser på Ketil Solvik-Olsens (Frp) uttreden av regjeringen som et farvel med norsk politikk for hans del.

– Jeg vil takke Ketil Solvik-Olsen for mer enn hans bidrag som samferdselsminister, sa Solberg, som snakket varmt om Frp-nestlederens bidrag til å få på plass hennes regjeringer.

– Du var en viktig bidragsyter i Nydalen for å få på plass samarbeidsavtalen og regjeringserklæringer både i 2013 og i 2018, sa statsministeren på en pressekonferanse etter endringene i regjeringen fredag.

– Jeg ser fram til å fortsette å samarbeide med deg i fremtiden. Dette er ikke et farvel til politikk, sa hun og uttrykte håp om å kunne si «på gjensyn» til Solvik-Olsen i politikken.

Frp-nestlederen flytter til USA det neste året.

Saken oppdateres

Oslo 20180831. Statsminister Erna Solberg (H) og nyutnevnte Kjell-Børge Freiberg, Olje- og energiminister, Bård Hoksrud, Landbruksminister og Jon Georg Dale, Samferdselsminister på Slottsplassen etter statsråd på slottet fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20180831. Statsminister Erna Solberg (H) og nyutnevnte Kjell-Børge Freiberg, Olje- og energiminister, Bård Hoksrud, Landbruksminister og Jon Georg Dale, Samferdselsminister på Slottsplassen etter statsråd på slottet fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Personvernpolicy