Politiet har avhørt mannen som er siktet for tre drapsforsøk i Oslo i 2012

To personer ble skutt og en ble knivstukket på utestedet Crystal Club i Møllergata i Oslo natt til torsdag 5. juli 2012. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
To personer ble skutt og en ble knivstukket på utestedet Crystal Club i Møllergata i Oslo natt til torsdag 5. juli 2012. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann i 30-årene som er siktet for tre drapsforsøk i Oslo i 2012, ble torsdag avhørt av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han har forklart seg om episoden som ligger til grunn for siktelsen. Han er foreløpig ikke blitt spurt om han erkjenner straffskyld for forholdet, sier mannens forsvarer, Nils Jørgen Vordahl, til NTB.

To personer ble skutt og en person knivstukket på utestedet Crystal Club i Oslo natt til torsdag 5. juli 2012. Mannen som nå er siktet, har vært internasjonalt etterlyst siden sommeren for seks år siden. Fredag ble han pågrepet på Gardermoen og er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Gjengrelatert

Politiet mener hendelsen på utestedet i 2012 var et gjengoppgjør.

– Etterforskningen som har blitt gjennomført siden 2012, har etterlatt et inntrykk at hendelsen var gjengrelatert, sier politiadvokat Ingvild Myrold til NTB.

Hun sier det vil bli gjennomført nye avhør av siktede neste uke. Politiet sier det er en «relasjon» mellom de tre fornærmede i saken, men ønsker ikke si hva den består i.

Forlot landet

Etter politiets oppfatning forlot den siktede Norge kort tid etter hendelsen på Crystal Club. Han oppholdte seg i Somalia deler av tiden han var etterlyst, men kom til Norge fra Dubai, ifølge forsvareren.

Politiet har hatt kontakt med den siktede via forsvareren over flere måneder og bedt mannen om å melde seg. Hans retur til Norge var frivillig.

Den siktede, som er norsk statsborger, er tidligere straffedømt. Men politiet vil ikke si hvilke straffbare forhold det gjelder.


Personvernpolicy