Per Sandberg tar nytt oppgjør med journalister og politikere

Per Sandberg kunngjorde mandag 13. august at han er ferdig som fiskeriminister. Harald Tom Nesvik ble samme dag valg til ny fiskeriminister. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Per Sandberg kunngjorde mandag 13. august at han er ferdig som fiskeriminister. Harald Tom Nesvik ble samme dag valg til ny fiskeriminister. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg sier i NRK-programmet «Lindmo» at han er lei politikere som legger seg flate og beklager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK-programmet blir sendt fredag kveld, men intervjuet med avgått fiskeriminister Per Sandberg er forhåndspublisert av kanalen.

I intervjuet tar han blant annet et oppgjør med opposisjonen på Stortinget, som han mener har som mål å ydmyke regjeringsmedlemmer.

Les også: Sandberg: – Fikk valget mellom jobben og kjæresten

Sandberg raser etter lekkasje fra journaliststudenter: – Fullstendig blottet for etikk

– De har bare et mål om å mobbe

– De har bare et mål om å trakassere, å mobbe, å få dem til å legge seg flate. Dette har utviklet seg med voldsom kraft de siste seks-sju-åtte årene. I dag går alle politikerne og kikker seg over skulderen og tenker «Hvem skal tyste på meg» eller «Hvem har en under-hånden-samtale med journalistene nå?», sier Sandberg.

«Båret til galgen uten rettergang»

Per Sandberg sammen med hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes. Foto: Espen Sand / NTB scanpix
Per Sandberg sammen med hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes. Foto: Espen Sand / NTB scanpix

Sandberg trakk seg som fiskeriminister og første nestleder for snart tre uker siden, etter at han brøt sikkerhetsregler i forbindelse med en privat reise til Iran i sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På turen hadde han med seg kjæresten Bahareh Letnes, som han mener har blitt «båret til galgen av norske journalister uten rettergang».

Han kritiserer også norske journalister og folk i hans eget parti for deres kunnskap om Iran.

Les også: Solberg med ny Sandberg-smekk

DSS: Ingen innlogginger da Sandbergs telefon var i Iran

Etterlyser kunnskapsløft

– Det blir min oppgave å drive litt kunnskapsløft hos disse. Det er ikke så mange personer det er snakk om. Men når vi har representanter i utenrikskomiteen på Stortinget som mener at en fiskeriministers oppgave bare er å telle fisk, så er det tydelig at det må et kunnskapsløft til i Stortinget også.