14 vitner skal forklare seg i Lenvik-drapssak

Rettssaken mot den 22 år gamle drapstiltalte kvinnen er berammet til 19. til 21. november. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Rettssaken mot den 22 år gamle drapstiltalte kvinnen er berammet til 19. til 21. november. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

14 vitner skal forklare seg i rettssaken mot den 22 år gamle kvinnen som er tiltalt for drapet på 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen i Lenvik i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken vil gå for Senja tingrett fra 19. til 21. november, ett år etter at Thomassen 20. november ble funnet drept i sitt eget hjem.

Drapstiltalen ville normalt hatt en strafferamme på inntil 21 års fengsel, men påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at 22-åringen overføres til tvungent psykisk helsevern ved dom, skriver Nordlys. 22-åringen har erkjent drapet.

Psykotisk i gjerningsøyeblikket

De 14 vitnene som skal forklare seg er personer som var i kontakt med 22-åringen samme dag, familien hennes, Thomassens etterlatte, politifolk, lege og sakkyndige. Foreløpig har ikke forsvaret lagt opp noen omfattende bevisførsel.

Rettspsykiaterne har konkludert med at 22-åringen var psykotisk på gjerningstidspunktet.

– Vi anser vitneoppgaven fra statsadvokaten som dekkende, og mener at sykdomsforløpet og årsaken til psykosen, vil bli godt dokumentert under hovedforhandlingen, har kvinnens forsvarer, advokat Ulf Egil Hansen, tidligere uttalt.

Innlagt på psykiatrisk sykehus

22-åringen har siden hun ble pågrepet på Øyjord utenfor Finnsnes i november vært innlagt på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø.

Da politiet fikk den første meldingen knyttet til saken, trodde de først de rykket ut til en trusselsituasjon etter å ha fått beskjed om en kvinne som truet beboere i et hus med kniv. Før de kom fram, hadde kvinnen som da var 21 år, forsvunnet.

Tre og en halv time senere fant de henne hjemme hos den avdøde Gudrun Myrvang Thomassen. 84-åringen var påført det politiet karakteriserer som omfattende skader.

Ifølge tiltalen drepte 22-åringen Thomassen ved å utsette henne for en rekke ulike, brutale voldshandlinger, uten foranledning.

Personvernpolicy