Regjeringen vil endre boliglov

Regjeringen ønsker å fjerne forbehold i boligkontraktene slik at mer av ansvaret ved salg ligger på eier og selger. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
Regjeringen ønsker å fjerne forbehold i boligkontraktene slik at mer av ansvaret ved salg ligger på eier og selger. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen vil foreslå endringer i avhendingsloven for å skyve mer ansvar over på selger og de profesjonelle partene i et boligsalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget til endring har ifølge Dagens Næringsliv tre hovedpunkter. Blant annet ønsker regjeringen å fjerne forbeholdet om at «boligen selges som den er».

– Nå må man vise til at en mangel er «vesentlig» for å klage, men ved å ta bort forbeholdet kan mange flere mangler kunne gjøres gjeldende, sier statssekretær Sveinung Rotevatn (V) i Justisdepartementet til avisa.

De andre forslagene omfatter en presisering av det alminnelige mangelsbegrepet og en presisering av kjøperens undersøkelsesplikt og krav til tilstandsrapportene. Det skal gjøre det lettere å vurdere om en mangel er vesentlig eller ikke. I tillegg ønsker man at tilstandsrapporter, takster og lignende blir standardisert, slik at disse ikke blir en kilde for langtekkelige diskusjoner mellom partene i en konflikt.

Justisdepartementet har i sommer gjennomført en høring om endring av avhendingsloven. Forrige uke ble det i tillegg holdt et møte der høringsinstansene kunne komme med kommentarer til et konkret forslag til endringer.

Personvernpolicy