Tomas Northug tatt for promillekjøring

Tomas Northug var ekspertkommentator for Discovery under OL
Tomas Northug var ekspertkommentator for Discovery under OL Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tomas Northug, lillebroren til Petter Northug, har tilstått å ha kjørt bil med promille med Team Northugs sponsorbil i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug innrømmet overtredelsen i Sør-Trøndelag tingrett onsdag, nesten fire år etter at storebror Petter Northug ble dømt for promillekjøring.

– Jeg hadde vært på fest kvelden før og ventet ikke mange nok timer da jeg satte meg i bilen neste dag. Det er ingenting som kan unnskylde at jeg har gjort noe så dumt, og jeg beklager overfor alle rundt meg. Jeg er opptatt av å være et godt forbilde, og dette var en velfortjent lærepenge, skriver Tomas Northug i en tekstmelding til Adresseavisen.

Northug kjørte i beruset tilstand 24. juni like før kl. 11.00. Han ble stoppet på E6 ved Lundamo, men skulle til Trysil på en treningsleir for barn og ungdom.

En alkoholutåndingsprøve tatt av Northug viste 0,67 mg alkohol per liter luft. Politifullmektig Line Brenne Dreier ved Trøndelag politidistrikt opplyser til Adresseavisen at dette tilsvarer en promille på 1,34.

Northug hadde også en passasjer i bilen.

Retten dømte Northug til ubetinget fengsel i 18 dager. Han fikk også 42.000 kroner i bot. Han mister også førerkortet i to år og må ta førerprøven på nytt.

28-åringen har gitt seg som langrennsløper, men var langrennsekspert for Eurosport under Pyeongchang-OL.

Personvernpolicy