Årsaken til mikrofly-ulykke i Nordland fortsatt ukjent

To personer omkom da et mikrofly havarerte i Meløy kommune i Nordland. Flyet ble funnet av et F-16 jagerfly etter en større leteaksjon natt til onsdag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Foto: HRS / NTB scanpix
To personer omkom da et mikrofly havarerte i Meløy kommune i Nordland. Flyet ble funnet av et F-16 jagerfly etter en større leteaksjon natt til onsdag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: HRS / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De to mennene som omkom da et mikrofly havarerte i Meløy kommune i Nordland, er fraktet til Bodø. Politiet vet fortsatt ikke hva ulykkesårsaken er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av flyet har også blitt transportert bort for videre undersøkelser, opplyser politiet, som etterforsker ulykken i samarbeid med Statens havarikommisjon. Det er uklart hvor lenge havarikommisjonen og krimteknikerne skal jobbe på ulykkesstedet.

To menn fra Nordland på 59 og 32 år døde da mikroflyet de satt i, styrtet tirsdag. Ulykken skjedde på Ramnfjellet, som ligger helt sørøst i Gildeskål kommune ved kommunegrensa til Meløy og Beiarn.

De to er ikke i slekt, og selv om ulykkesårsaken så langt ikke er klarlagt, kan ulykken ha sammenheng med lav flyging i forbindelse med reinleting.

Et ferdselsforbud som ble nedlagt onsdag, ble opphevet torsdag som planlagt.

Personvernpolicy