41-åringen som ble skutt av politiet, er ennå ikke avhørt

Politiets teknikere jobber i båthavna ved Rona i Kristiansand etter en person ble skutt i beinet onsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Politiets teknikere jobber i båthavna ved Rona i Kristiansand etter en person ble skutt i beinet onsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

41-åringen som ble skutt i beinet under en politiaksjon i forbindelse med et båttyveri i Kristiansand onsdag, skal avhøres av Spesialenheten i løpet av dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har gjennomført flere avhør og skal avhøre flere i løpet av dagen. Det er imidlertid uklart når vi får avhørt mannen som ble skutt, men vi ønsker å få gjort det så fort som mulig, helst i løpet av dagen, sier avdelingsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker til NTB.

Wold opplyser at Spesialenheten ikke ønsker å gå ut med detaljer i saken før de har avhørt den fornærmede.

Tilstanden til 41-åringen var alvorlig, men stabil da han ble innlagt på Sørlandet sykehus.

Det var onsdag formiddag bevæpnet politi aksjonerte for å pågripe mannen i forbindelse med en båttyverisak i Rona i Kristiansand. Politiet i Agder ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om båttyverisaken eller hvilken status mannen som ble skutt, har i den. Ifølge et vitne oppholdt han seg i en båt til sjøs da politiet aksjonerte.

Kripos er rutinemessig koblet inn i saken og skal utføre tekniske undersøkelser på vegne av Spesialenheten.

Den skadde 41-åringen er ifølge Fædrelandsvennen tidligere dømt en rekke ganger for vinnings- og narkotikakriminalitet. I 2014 ble han dømt for å ha framsatt alvorlige trusler og for å ha medvirket til en annens voldsbruk, skriver avisa.

Et vitne Fædrelandsvennen snakket med onsdag, som var på en hytte på Hånestangen, hørte to skudd bli avfyrt under aksjonen. Han så politibåten legge seg inntil en fritidsbåt – en Ibiza – i sjøen nedenfor hytta rett før det ble løsnet skudd.

– Betjentene skrek «væpnet politi» og at båten måtte stoppe. En mann om bord i Ibizaen begynte å kaste puter mot politibåten. Politiet skrek da at mannen måtte legge seg ned. Så hørte jeg at det ble avfyrt to skudd, sa Bjørn Kårikstad.

Personvernpolicy