Kunnskapsdepartementet vil øke utstyrsstipend for dyre yrkesfag

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) mener det er skjevheter i videregående elevers utgifter og utstyrsstipendet de får fra Lånekassen. Nå ønsker han å øke utstyrsstipendet.
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) mener det er skjevheter i videregående elevers utgifter og utstyrsstipendet de får fra Lånekassen. Nå ønsker han å øke utstyrsstipendet. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunnskapsdepartementet ønsker å øke utstyrsstipendet for de dyrere yrkesfaglige studieretningene i videregående skole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 2007 har alle elever i videregående opplæring hatt krav på utstyrsstipend fra Lånekassen. Utstyrsstipend gis for å dekke ulikt skolemateriell, for eksempel kokkeklær, leie av PC eller idrettsutstyr.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) ønsker nå å øke utstyrsstipendet.

– Regjeringen ønsker at flere skal velge yrkesfag, og en del av yrkesfagsløftet er også å ta tak i utstyrsstipendet. Vi vil øke utstyrsstipendet for de dyrere yrkesfaglige studieretningene, men vi trenger et bedre kunnskapsgrunnlag, sier han.

Sanner sier også at målet er at det skal være bedre sammenheng mellom de faktisk utgiftene elevene har til nødvendig utstyr, og stipendet de får fra Lånekassen.

– Vi har bedt Utdanningsdirektoratet i samarbeid med Lånekassen om å komme med konkrete forslag til nivå på utstyrsstipend for de ulike utdanningsprogrammene i videregående skole, sier kunnskapsministeren.

Lånekassen vil i det kommende undervisningsåret 2018/2019 dele ut utstyrsstipend til 157.620 elever. Gjennomsnittlig beløp per utstyrsstipendmottaker er anslått å ligge på 1.660 kroner.