20-åring anker forvaringsdom for drapsforsøk i Lier

En 16 år gammel jente ble knivstukket 17 ganger på St. Hallvard videregående skole i Lier i september i fjor. Mannen som er dømt for angrepet, har nå anket dommen. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix
En 16 år gammel jente ble knivstukket 17 ganger på St. Hallvard videregående skole i Lier i september i fjor. Mannen som er dømt for angrepet, har nå anket dommen. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som ble dømt til ni års forvaring for drapsforsøk på en skole i Lier, anker dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 20 år gamle mannen er uenig i lengden på straffen og at han ble ilagt forvaring i stedet for fengsel. Også oppreisningskravet blir anket, opplyser forsvareren hans, Marius Ihlebæk, til Dagsavisen Fremtiden.

Mannen ble dømt for å ha knivstukket en 16 år gammel jente på St. Hallvard videregående skole i Lier 17 ganger i overkroppen og ansiktet. Knivstikkingen skjedde i september i fjor. Jenta ble brakt til sykehus med livstruende skader, men overlevde angrepet.

Mannen har innrømmet angrepet, men ikke at det dreide seg om et drapsforsøk.

I tillegg til fengselsstraffen ble i Drammen tingrett dømt til å betale jenta 300 kroner i oppreisningserstatning.

Jentas far reagerer på anken.

– Det viser at han ikke har forstått alvoret i det han har gjort. Det vil være vondt for oss å gå gjennom en ny runde med dette, sier han til Dagsavisen Fremtiden.

Bakgrunn: Ni års forvaring for 20-åring som knivstakk jente på skole i Lier

Personvernpolicy