Byrådet i Bergen varsler ekstern gjennomgang av dambrudd

Den midlertidige demningen som var bygget i forbindelse med rehabilitering av Munkebotsvatnet, brast. 37 hus og 133 beboere ble evakuert.
Den midlertidige demningen som var bygget i forbindelse med rehabilitering av Munkebotsvatnet, brast. 37 hus og 133 beboere ble evakuert. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Byrådet i Bergen iverksetter en ekstern gjennomgang av årsakssammenhenger som førte til at den midlertidige fangdammen i Munkebotn brast i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil også være viktig å få eventuelle anbefalinger til forbedringer av denne type prosjekter, opplyser kommunen på sin hjemmeside.

– Vi er i hovedsak opptatt av to ting etter hendelsen i Munkebotn: Det første er å komme til bunns i hva som har skjedd, og hvorfor. For det andre vil vi forsikre oss om at fremtidige arbeid på dammer og demninger fullt ut ivaretar sikkerheten for byens innbyggere, sier byråd for byutvikling, Anna Elisa Tryti (Ap).

Dambruddet skjedde onsdag 22. august. Gjennomgangen av årsakssammenhengene vil omfatte samspillet med aktører utenfor kommunen.

Seksjon for internkontroll vil være sekretariat for gjennomgangen.

– Samtidig har jeg bedt om en gjennomgang av planlagte rehabiliteringer av demninger fremover, sier Tryti.

Personvernpolicy