Mann siktet for tre drapsforsøk i Oslo i 2012

To personer ble skutt og en ble knivstukket på utestedet Crystal Club i Møllergata i Oslo natt til torsdag 5. juli 2012.
To personer ble skutt og en ble knivstukket på utestedet Crystal Club i Møllergata i Oslo natt til torsdag 5. juli 2012. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene ble fredag pågrepet på Gardermoen, siktet for tre drapsforsøk i Oslo i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til torsdag 5. juli 2012 ble to personer skutt og en person knivstukket på utestedet Crystal Club i Oslo. Mannen som nå er pågrepet i saken, har vært internasjonalt etterlyst siden sommeren 2012. Han er siktet for tre drapsforsøk, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt sier at mannen ble pågrepet på vei inn i landet, og at pågripelsen skjedde uten dramatikk. Han har den siste tiden oppholdt seg i et afrikansk land.

– Vi vet at han har oppholdt seg i utlandet, og vi har hatt en dialog med ham via hans forsvarer over flere måneder hvor vi har anmodet ham om å melde seg. Hans retur til Norge var frivillig, sier Myrold.

Ikke avhørt

Ifølge fengslingskjennelsen ble mannen utpekt som gjerningsperson gjennom avhør og anmeldelse fra fornærmede.

Mandag ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 30-årene er norsk statsborger. Myrold sier at han ikke har tatt stilling til siktelsen, men at han samtykket til varetektsfengslingen.

– Etter avtale med ham og hans advokat er han foreløpig ikke avhørt, men han vil bli avhørt i løpet av uken, sier hun.

Trolig gjengrelatert

I tiden etter voldshendelsen og fram til i dag har det blitt gjennomført omfattende etterforskning, men ifølge politiadvokaten gjenstår fremdeles noe etterforskning før en eventuell tiltale er klar til å tas ut.

Hun sier at episoden trolig var gjengrelatert.

– Etterforskningen har etterlatt seg et inntrykk av at handlingen skjedde i forbindelse med et gjengmiljø. Den videre etterforskningen vil avdekke hans delaktighet og motiv for handlingen, og om andre kan ha vært involvert, sier Myrold.