Mann siktet for tre drapsforsøk i Oslo i 2012

To personer ble skutt og en ble knivstukket på utestedet Crystal Club i Møllergata i Oslo natt til torsdag 5. juli 2012.
To personer ble skutt og en ble knivstukket på utestedet Crystal Club i Møllergata i Oslo natt til torsdag 5. juli 2012. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En mann i 30-årene ble fredag pågrepet på Gardermoen, siktet for tre drapsforsøk i Oslo i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til torsdag 5. juli 2012 ble to personer skutt og en person knivstukket på utestedet Crystal Club i Oslo. Mannen som nå er pågrepet i saken, har vært internasjonalt etterlyst siden sommeren 2012. Han er siktet for tre drapsforsøk, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt sier at mannen ble pågrepet på vei inn i landet, og at pågripelsen skjedde uten dramatikk. Han har den siste tiden oppholdt seg i et afrikansk land.

– Vi vet at han har oppholdt seg i utlandet, og vi har hatt en dialog med ham via hans forsvarer over flere måneder hvor vi har anmodet ham om å melde seg. Hans retur til Norge var frivillig, sier Myrold.

Ikke avhørt

Ifølge fengslingskjennelsen ble mannen utpekt som gjerningsperson gjennom avhør og anmeldelse fra fornærmede.

Mandag ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Mannen i 30-årene er norsk statsborger. Myrold sier at han ikke har tatt stilling til siktelsen, men at han samtykket til varetektsfengslingen.

– Etter avtale med ham og hans advokat er han foreløpig ikke avhørt, men han vil bli avhørt i løpet av uken, sier hun.

Trolig gjengrelatert

I tiden etter voldshendelsen og fram til i dag har det blitt gjennomført omfattende etterforskning, men ifølge politiadvokaten gjenstår fremdeles noe etterforskning før en eventuell tiltale er klar til å tas ut.

Hun sier at episoden trolig var gjengrelatert.

– Etterforskningen har etterlatt seg et inntrykk av at handlingen skjedde i forbindelse med et gjengmiljø. Den videre etterforskningen vil avdekke hans delaktighet og motiv for handlingen, og om andre kan ha vært involvert, sier Myrold.

Personvernpolicy