Far tiltalt for overgrep mot datter i over ti år

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 60-årene fra Bergen er tiltalt for å ha misbrukt datteren sin i over ti år fra hun var tre år gammel. Jenta ble også dopet ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen foregikk overgrepene på 1980- og 1990-tallet, skriver Bergens Tidende.

Tiltalepunktene inkluderer utukt i form av samleie og utuktig omgang med barn under 16 år. I over seks år skal mannen ha dopet ned og truet jenta i forkant av overgrepene. Det står også at det er snakk om «gjentatte overgrep, og handlingen har hatt til følge betydelig skade».

En del av tiltalen gjelder at mannen i en periode på over seks år skal ha dopet ned og brukt vold og trusler mot datteren i forkant av seksuelle overgrep mot henne. Datteren har utviklet psykiske skader og posttraumatisk stressyndrom på grunn av overgrepene, ifølge tiltalen.

Mannen nekter straffskyld. I et rettsmøte i januar i fjor sa forsvareren hans, advokat Gisle Didriksen, at hans klient tar saken svært tungt.

– Denne saken må kunne kalles sjeldent alvorlig, både på grunn av far-datter-forholdet, varigheten og skadene. Mye mer vil komme fram i retten. En enorm etterforskning, fra sommeren 2016 og fremover, ligger bak, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes, som har tatt ut tiltalen.

Kvinnens bistandsadvokat Beate Hamre kaller saken usedvanlig grov.

– Saken har preget hele livet hennes. I tillegg til seksuelle overgrep, har hun blitt utsatt for fysisk og psykisk vold fra sin egen far. Hun er helt invalidisert som følge av det hun har vært utsatt for, sier Hamre til Bergens Tidende.